Matte verf

Matte verf of krijtverf kopen in Heino

Ben je op zoek naar een minerale verf die mat en poederachtig is? Wij zijn dealer van de verven van L'Authentique. Met deze verven zet je een karakteristieke kleur op je muur. Dankzij de zeer matte uitstraling past deze verf goed in trendy interieurs. De verf wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd. Kom gerust eens langs in onze showroom.

Kalk- en krijtverf van L'Authentique

Wij zijn dealer van de watergedragen, minerale verven van L'Authentique met diverse authentieke kleuren die prachtig op elkaar zijn afgestemd.

Fluweelzachte krijtverf in tinten met een karakteristieke uitstraling. Bijpassende gevelverf en lakken maken het palet aan keuzes compleet en maken het mogelijk op ieder gewenst oppervlak de door jou gekozen sfeer voort te zetten. De verven worden op ambachtelijke wijze gemaakt.

Onze interieurstylisten laten je graag de verscheidenheid aan unieke en intense kleuren zien.

Krijtverf op traditionele wijze

Kies je voor krijtverf, dan kies je voor verf die op traditionele wijzen en met liefde wordt vervaardigd.

In het atelier wordt nog op ambachtelijke wijze gewerkt. Alle verven starten met een aangeleverde basis waar het recept van veel verscheidene pigmenten zelf persoonlijk aan toevoegt.

Elke pot verf gaat door de handen, elk etiket wordt hoogst persoonlijk geplakt!

Verschil krijtverf en kalkverf

Krijtverf is een verf op waterbasis met een zeer matte én egale poederachtige, fluwelen uitstraling.

De verf is gemakkelijk aan te brengen met een kwast of roller en ook zeer geschikt voor decoratieve doeleinden zoals het schilderen van accessoires en meubelen.

Daar staat tegenopver dat kalkverf een terminale verf is en op een speciale manier moet worden aangebracht. De uitstraling is ook poederachtig en mat, maar niet egaal. De wijze waarop de verf wordt aangebracht bepaald uiteindelijk de variëteit in kleurschakeringen.

Het nadeel van kalkverf is dat het minder sterk is dan krijtverf.

Het aanbrengen van krijtverf

Krijtverf is een zeer praktische muurverf: het is makkelijk schoon te maken en geeft niet af. Ook het aanbrengen is vrij gemakkelijk. Krijtverf is aan te passen op diverse soorten ondergronden. Tenzij de verf wordt aangebracht op een zeer poreus oppervlak, is een laag grondverf meestal niet nodig. 

Heb je meer informatie nodig of kleuradvies? Breng een bezoek aan onze showroom.

L’Authentique lakken

L’Authentique heeft verschillende lakken in haar assortiment. De ‘matte lak’ is een extra matte, watergedragen lak. Deze variant heeft de matte uitstraling van krijtverf, maar is krasvaster en daardoor beter bestand tegen beschadigingen. De matte lak op waterbasis vergeelt niet en zal dus de mooie, pure kleur houden.

Liever een glanzende, luxe uitstraling? Dan is de hoog- & zijdeglans lak de beste oplossing!

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook

U kunt weer gewoon bij ons komen winkelen. Maak hier een afspraak of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.