Over Seine Wonen

Trends volgen elkaar steeds sneller op en wonen wordt steeds meer mode. Seine speelt daar actief op in met een prachtige showroom vol inspirerende woonideeën. Naast een actueel en gevarieerd assortiment biedt Seine ook de mogelijkheid om meubels op maat te laten maken en kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor een passend woonadvies. Lees hieronder alles over onze geschiedenis.

Jannes Seine in 1957...

In 1957 begon Jannes Seine op 22-jarige leeftijd met een oude bestelwagen en een ventvergunning met de verkoop van potten en pannen. Na twee jaar begon hij samen met zijn vrouw Janny een winkeltje in Balkbrug. In deze winkel werd alles op huishoudelijk gebied verkocht. Al snel begon het stel grotere plannen te maken en in 1962 werd de winkel van familie Kruisdijk in Heino overgenomen. Het assortiment bestond voornamelijk uit kleding voor het hele gezin, maar ook uit woningtextiel en kleine meubels. De voorkeur van Jannes ging al snel uit naar de woningtextiel en meubels.

In 1979...

Vele jaren was Seine Wonen gevestigd aan de Canadastraat in Heino, maar ze begonnen daar uit hun jasje te groeien en toen de mogelijkheid zich voordeed om een nieuw en veel groter pand te bouwen aan de Molenweg was de keuze snel gemaakt. In 1979 wordt een mooi nieuw pand geopend met voldoende ruimte.

De collectie in de jaren '60 / '70

Jacques Seine

Jacques Seine komt in 1987 in de zaak en neemt al snel de inkooptaken van zijn vader over, Jannes blijft nog wel zeer actief in de winkel. In 1993 neemt Jacques de winkel over en vier jaar later volgt een grote verbouwing die het winkeloppervlak met maar liefst 1500 m² vergroot.

U kunt weer gewoon bij ons komen winkelen. Maak hier een afspraak of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.