• De mooiste woonconcepten
  • Eerlijk & deskundig advies
  • Beste prijs & kwaliteit
  • Eigen monteurs & stoffeerders

Enkele plooi

Een enkele plooi kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Een overweging zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat het dessin van een kinderkamergordijn beter tot zijn recht komt met een enkele plooi. Echter, is een gordijn hoger dan 200 cm, dan heeft een dubbele plooi een mooier resultaat. Dus hoe hoger het gordijn, des te meer plooi er nodig is om het mooi te laten hangen. Een enkele plooi ziet er strak uit en volstaat prima voor een kinder of slaapkamer.

Wave plooi

Wave is een combinatie van runners die d.m.v. koordjes op vaste afstand met elkaar verbonden zijn en Wave band dat als een breed plooiband aan de bovenkant van het gordijn wordt gestikt. Voor een juiste werking moeten hier ook de speciale Wave haakjes worden toegepast. Door de combi van Runners, Wave band en -haakjes hangt het gordijn in golfvorm onder de rail.

Vlinder plooi

Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Gordijnen met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam.

Enkele retour plooi

Wat ook voor meer body en dus plooi zorgt, is een retourplooi. In het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt een extra plooi aangebracht, hierdoor vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.
Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte.

Dubbele retour plooi

De dubbele plooi heeft ook een retourvariant. Door een extra plooi die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt aangebracht, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren.
Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte

Ringen

Met een roede en ringen kun je van landelijk tot strak modern voor een perfect vallend geconfectioneerd gordijn kiezen. De ingestanste ringen worden gelijkmatig verdeeld over de breedte van het gordijn.

Nieuwsgierig geworden?
Plan direct een afspraak met
Seine Wonen in Heino

Ontdek alle mogelijkheden van onze gordijn collectie, onze service en garanties in
onze winkel of bij u thuis. Als u een afspraak plant nemen we graag alle tijd
om u goed te adviseren.
Maak een afspraak >
Blijf op de hoogte van de nieuwste woontrends. Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden